Wintertrainingen voor fietsers

Het kan buiten kil zijn, maar dat is nog geen excuus om een training over te slaan. De wintermaanden, de natte wegen, koud en donker weer bieden juist nieuwe uitdagingen voor het fietsen, maar toch zijn er echte voordelen aan het handhaven van een fietsroutine.
Geef met deze tips voor het fietsen tijdens de winter je training een boost. Door te blijven fietsen tijdens de winter zul je je uithoudingsvermogen en je fietstechniek blijven ontwikkelen en een goede basis opbouwen om het nieuwe seizoen te starten. Kijk hier wat de beste mogelijkheden zij voor fietshandschoenen.

1. Spinning lessen
Dit indoor fietsen in een groep wordt meestal in sportscholen, gezondheidsclubs en recreatiecentra gedaan. Het fietsen gebeurt op muziek op een hometrainer met een verzwaard vliegwiel. De weerstand wordt gecontroleerd door de fietser zelf, maar de sessie wordt geleid door een instructeur.

Voordeel: dit soort trainingen zijn zeer intens, motiverend en tijdbesparend. Het zorgt in een warme en droge omgeving voor een geweldige cardiovasculaire training.

2.Mountainbiken
Als je een mountainbiker bent, weet je al hoe leuk het is om vies te worden, maar mensen die dit nog nooit hebben gedaan, moeten dit ook echt eens proberen. Het langzamere tempo betekent dat je minder last van de kou hebt, waardoor een mountainbike training een ideaal alternatief is voor die kille winterochtenden.

Voordeel: met trainen op een fiets werk je aan je algehele lichaamsconditie, balans en kracht. Het mountainbiken is een goede optie wanneer het rijden op wegen te gevaarlijk is.

3. Turbo-sessies
Bij een turbo-training zet je je eigen fiets thuis op een indoor smart trainer (een turbo). Smart trainers kunnen gebruik maken van een vliegwiel, vloeistof of een magnetisch systeem om weerstand te bieden tegen het trappen.

Voordeel: een intensieve training die tijdeffectief is. Je hoeft niet te stoppen voor kruispunten of af te remmen bij afdalingen, wat betekent dat je in minder tijd meer kilometers kunt afleggen.

4.Trainen in de sportschool
Ga naar de sportschool en train met gratis gewichten, kabelmachines, een hometrainer of een roeiapparaat. Voltooi een circuit van oefeningen, die zijn ontworpen om je fietstraining aan te vullen en te ondersteunen.

Voordeel: je traint alternatieve spiergroepen, die je fietstservaring zullen verrijken en je algehele conditie helpen te verbeteren, terwijl je geen last hebt van het koude weer.

5. Fietsen in het donker
In de afgelopen tien jaar zijn de superheldere fietskoplampen steeds populairder en effectiever geworden, waardoor rijden op onverharde en onverlichte wegen een haalbare optie is. Het rijden in het donker geeft je de gelegenheid om tijdens een werkweek met andere mensen te kunnen trainen.

Over Maikel

Check Also

Mountainbike vakantie

De beste mountainbike reizen in Europa!

MOUNTAINBIKE REIZEN Als je zin hebt om ergens in Europa een actieve vakantie reis op …