Downhill Mountainbike

Downhill Mountainbike

Downhill mountainbikes zijn ontworpen om snel naar beneden te kunnen gaan, stunts zoals springen uit te kunnen voeren en om over glad en rotsachtig terrein te kunnen rijden. Downhill mountainbikes hebben een veerweg van tussen de 200mm en 300mm en zijn qua gewicht zwaar. Maar dat maakt niet heel veel uit met downhill mountainbikes omdat er eigenlijk nooit geklommen hoeft te worden. Meestal ga je met een skilift of een busje naar boven. De geometrie van de downhill mtb is ongelooflijk buigzaam, waardoor het zwaartepunt ver achter op de fiets komt te liggen, wat stabiliteit biedt op steil terrein. De remmen zijn door de grote remschijven ook enorm krachtig.

Een ander herkenbaar punt van een Downhill mountainbike is de dat de voorvork poten helemaal doorlopen tot in de kroonplaat, hetzelfde als bij een crossmotor. De schokbrekers zullen hierdoor alle energie gecontroleerd opvangen in plaats van dat de energie gaat zitten in de marginaal verbuigen van de voorvork.
De grote verschillende met de freeride mountainbike en enduro mountainbike is dat de ketting wordt geleid door een kettingspanner i.v.m. de grondspelling, de banden zijn een stuk breder en is de zadel stand is weer een stukje lager om het ervoor te zorgen dat het zadel niet in de weg zit bij het springen.

Bikeparks
Downhill mountainbikes zijn niet geschikt voor Nederlandse mountainbike parcours, wel zijn er een aantal bikeparken in Nederland waar je je downhill mountainbike zeker kan gebruiken.
Namelijk:

  • Bikepark Spaarnwoude
  • Bikepark Drielandenpunt
  • Bikepark Groningen
  • Bikepark Hardewiijk
  • Bikepark Wageningen
  • Bikepark Utrecht

Daarnaast is de Downhill mountainbike ideaal voor extreme afdalingen in de bergen.

round 2112233 1280 300x200 - Downhill Mountainbike
Downhill MTB ideaal voor extreme afdalingen in de bergen en bikeparks.
SportSport