Overeenkomsten Mountainbiken & Wintersport

Mountainbiken heeft veel overeenkomsten met wintersport, het grote voordeel van mountainbiken is dat je het hele jaar er van kan genieten. Hieronder de overeenkomsten tussen mountainbiken en wintersport.

De bergen
De belangrijkste overeenkomst tussen wintersport en mountainbiken zijn de bergen.
Het paradijs voor de fanatieke mountainbikers en wintersporters. Lekker glijden/rollen naar beneden, sprongen maken en genieten van de prachtige natuur. Net als bij mountainbiken heb je tijdens het skiën en snowboarden aangelegde paden/routes waar je kunt kiezen tussen makkelijk (blauw), moeilijker (rood) en moeilijkst (zwart).

Spanning
Spanning heb je vaak tijdens een mountainbike rit: scherpe bochten, springen, rijden over gladde rotsen en wortels alles kom je tegen. Bij mountainbike moet je daarom ook constant gefocust zijn, dit geld ook voor skiën en snowboarden, wanneer je heel steil naar beneden gaat en bochten moet maken.

Routes
Met mountainbiken kun je lekker freeriden. Je gaat omhoog met de lift en gaat de route volgen, dit geld natuurlijk ook voor de wintersporters. Je kan zelf bepalen met welke route je start en hoe zwaar de route moet zijn. Je kunt het zo gek en gevaarlijk maken als je zelf wilt!

Vallen
Bijna iedereen is wel een keer gevallen met mountainbiken of wintersport. Vallen hoor erbij. Het grote verschil tussen mountainbike en wintersport is dat een val in rotsachtig terrein met het mountainbiken veel pijn doet. Daarom wordt het altijd aangeraden tijdens het Mountainbiken genoeg protectie te dragen. Bij skiën en snowboarden val je op sneeuw, wat de kans de kans op een blessure/breuk verkleind.

Verslaving.
Wanneer je voor het eerst gaat mountainbiken ben je snel verslaafd, dit geld ook voor de wintersporters. Vooral de combinatie van vrijheid, de natuur, de spanning en uitdaging maakt beide sporten ultiem.

bike 2064210 1920 300x225 - Overeenkomsten Mountainbiken & Wintersport

Check Also

De beste fietstrainer

De beste fietstrainers – welke zijn dat?

Ben je een doorwinterde mountainbiker maar blijf je soms toch liever binnen voor je trainingen, …

SportSport