cycling 1533268 640 640x330 - 5 super snacks tijdens het mountainbiken

5 super snacks tijdens het mountainbiken

Hier zijn vijf super snacks die je zeker moet meenemen voor onderweg:

Vooral mogelijk door de schil: bananen zijn snacks die meteen klaar zijn om te eten; ze staan bekend om hun grote hoeveelheid kalium en bevatten ook veel koolhydraten wat je spieren het vermogen geeft om de brandstof, die ze krijgen, efficiënt te gebruiken. Als er meer brandstof je spieren zal bereiken, betekent dat dat jij harder kunt trappen. In een recent onderzoek werd vergeleken wat bananen en commerciële sportdranken voor de fietsprestaties konden doen en zij ontdekten dat de uitkomst gelijk was.

Het is tijd voor pindakaas met jam: broodjes met pindakaas en jam zijn de perfecte brandstof voor onderweg. De boterham en de jam (of honing) zorgen voor koolhydraten en de pindakaas biedt eiwitten en vetten. Ben je allergisch voor pinda’s? Probeer dan eens als je wel boomnoten of zonnebloemboter kunt tolereren amandelboter.

Mix voor onderweg: gedroogde vruchten en noten zijn een geconcentreerde bron van koolhydraten. Gedroogde abrikozen, pruimen en rozijnen hebben het extra voordeel dat ze je ook nog eens voorzien van kalium. Meng je favoriete vruchten met noten en zaden om je lichaam energie, vitamine E en magnesium te geven.

Water werkt altijd: als je van plan bent om een uur of minder te gaan mountainbiken, dan is water de beste manier om goed gehydrateerd te blijven en om te voorkomen dat je de calorieën, die je net hebt verbrand, er weer aan zult eten. Als je langer dan een uur wilt fietsen, als je veel zweet of als het buitengewoon warm is, moet je zorgen dat je twee flessen bij je hebt – één met water en één met een sportdrankje.

Check Also

De beste fietstrainer

De beste fietstrainers – welke zijn dat?

Ben je een doorwinterde mountainbiker maar blijf je soms toch liever binnen voor je trainingen, …

SportSport