XC/Marathon Mountainbike

XC/Marathon Mountainbike
Deze categorie mountainbikes, meestal hardtail zijn gebouwd om zo snel mogelijk een parcours af te leggen en om bijvoorbeeld wedstrijden mee te rijden.
XC-fietsen hebben de neiging om licht in gewicht te zijn en hebben een wat kleiner veerweg meestal 100 mm. De geometrie is ontworpen om efficiënter te kunnen klimmen. Bij XC/Martahon mountainbike is de focus vooral gericht om de energie die er in wordt gestopt om te zetten in een zo’n hoog mogelijke snelheid. Bij een XC/Martahon mountainbike zit je vrij voorovergebogen en is de druk op de handen hoog. Dit allemaal zorgt ervoor dat de snelheid erin blijft.

Met een XC/Marathon Mountainbike is het niet verstandig om te downhillen of om van hoge drops af te springen. Dit omdat de veerweg meestal te klein is en er weinig  ruimte is tussen het zadel en het achterwerk om de klappen op te kunnen vangen. Wanneer je dit wel doet zorgt dit voor blessures.

XC/Marathon Mountainbike is zeer geschikte mountainbike voor in Nederland. Maar als je bijvoorbeeld van plan bent om ook in het buitenland te gaan mountainbiken raden wij aan om voor een full suspension mountaibike te gaan. Welke mountainbiken merken zijn er? Lees het hier!

mountain bike 1748297 1280 300x200 - XC/Marathon Mountainbike
Zijn gebouwd om zo snel mogelijk een parcours af te leggen
SportSport